Centrum för Excellens

Centrum för Excellens är idrottsmiljön för de som vill nå toppnivå i kanotslalom. Den har tillgång till Falu Kanotklubbs arena, gym, coachning, kunskaper och Falu Vildvattenpark. Dessutom samverkan med partners för avancerade fystester mm.

Falu kanotklubbs anläggning ligger i Hosjöholmen en mil utanför Falun. Föreningen har en lång erfarenhet av kanotslalomträning. Det ger paddlare mycket goda möjligheter att utvecklas från nybörjare till excellens så de kan konkurrera på internationell toppnivå.

Falu Kanotklubb har av flera skäl Sveriges bästa förutsättningar för att träna kanotslalom. Slalombanan har 60 portar på lugnt vatten och i fors året runt. Klubbhuset har alla bekvämligheter för daglig träning med omklädningsrum, bastu, gym, konferenslokal och kök. Det finns också kanotutrustning att låna för varierad träning.

Centret har djupa kunskaper om kanotslalom och hjälper aktiva genom regelbunden coachning, planering och uppföljning med tester specifikt för kanotslalom. Förutom träning på hemmaplan till vardags får aktiva stöd genom tränings/tävlingsresor i Sverige och utomlands. Vi har ett brett kontaktnät med internationellt mycket välmeriterade coacher, med träning i arenor över hela världen.

I Falu centrum finns Falu Vildvattenpark – Norra Europas enda forsarena. Den erbjuder träning och tävling i avancerad fors. Tack vare parken kan aktiva förbereda sig mycket bra för tävlingar utomlands i konstgjord fors, på hemmaplan.